Сърдечните отношения между Ердоган и Путин предизвикаха гнева на ЗападаАмерикански служители

...
Сърдечните отношения между Ердоган и Путин предизвикаха гнева на ЗападаАмерикански служители
Коментари Харесай

САЩ увеличава натиска върху Турция заради връзките й с Русия

Сърдечните връзки сред Ердоган и Путин предизвикаха гнева на Запада

Американски чиновници са провели диалози с турските си сътрудници по отношение на спазването на финансовите наказания, наложени на Русия поради нейното навлизане в Украйна, пише Bloomberg, представена от , като отбелязва, че това е последният ход на Запада по отношение на Анкара, който цели да я притисне да съблюдава по-твърда позиция против Москва.

Делегация, водена от Елизабет Розенберг, помощник-секретар по финансирането на тероризма и финансовите закононарушения в Министерството на финансите на Съединени американски щати, се срещна с шефа на турската централна банка и бизнес групи в Анкара и Истанбул по-рано тази седмица и трябваше да се свърже с локални чиновници на Министерството на финансите в сряда, съгласно неназовани събеседници на организацията, осведомени с полемиките.

Посещението идва седмица откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин организираха диалози в казахстанската столица, четвъртата им персонална среща за също толкоз месеца. Двамата водачи се споразумяха да засилят енергийните връзки и да основат интернационален газов хъб в Турция, евентуално позиционирайки страната като основен маршрут за съветските потоци към Европа.

Задълбочаващите се стопански и търговски връзки на Турция с Русия, подкрепени от сърдечните връзки сред Ердоган и Путин, провокираха гнева на Запада, който желае да сътвори обединен интернационален фронт, с цел да убеди Москва да промени курса си по отношение на Украйна.

Заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо посети Турция през юни, като част от напъните на администрацията на президента Джо Байдън да събере поддръжка за ограничение на съветските активи в чужбина. По-късно Адейемо изпрати писмо до няколко турски бизнес групи, предупреждавайки ги за последствията от осъществяването на бизнес в Русия.

През септември Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати предизвести финансовите институции за рисковете от подписване на нови съглашения или разширение на съществуващи с съветския оператор на разплащателни карти " МИР “. Това разтревожи турските чиновници и всичките пет турски банки, които участваха в системата, след това я изоставиха.

Ердоган има стратегически и добре открити връзки както с Киев, по този начин и с Москва и се стреми да нарежда Турция като медиатор в тяхната война. Той оказа помощ за обезпечаването на покупко-продажби за обновяване на доставките на зърно от украинските черноморски пристанища и за продан на военнопленници.

Въпреки че Турция осъди нахлуването на Русия и се разгласи срещу анексирането на четири украински района, Ердоган обществено отбрани Путин против западните наказания.

Турция става все по-голям сътрудник за Путин, защото глобите затварят други пътища за търговия, пътешестване и вложения. А Ердоган, който ще се бори за още един мандат на изборите следващата година, чака Русия да помогне за подсилване на закъсалата турска стопанска система, изпитание, което включва обезпечаване на отстъпка за газ и съглашение за заплащанията да се правят в лири.

Ибрахим Калън, представител на турското президентство, удостовери във вторник, че диалозите за закъснение на заплащанията на турския държавен вносител на сила Botas към Русия до 2024 година са " в ход “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР